World of Warcraft. Endgame.

Daar zit ik dan, level 60 en geen fuck te doen. Ik log in, bezoek de auction house en daarna… Iedereen wil de kleine instances doen, ik heb alle items al. Het enige waar ik nog zin in heb zijn grote instances als Molten Core en Onyxia, maar 40 man vinden is al bijna onmogelijk, laat staan dat je deze mensen georganiseerd krijgt. Zondagavond om 19.30 dan maar… wat te doen in de tussentijd.

Endgame World of Warcraft bloedt dood op het moment dat je alle items die je wilt hebben wel ongeveer hebt. Wanneer je met 150 G op de bank je afvraagt wat je ermee zal doen is er toch iets mis. Mijn interesse voor andere games wakkert op hetzelfde moment ook weer aan, want hoewel ik de afgelopen maanden vrijwel exclusief met WoW bezig ben geweest heb ik toch een aantal games aangeschaft zoals The Bard’s Tale en was ik erg onder de indruk van de Battlefield 2 demo. Is dit dan het einde? Heb je WoW “uitgespeeld” als je het zat bent?

Huisgenoten raadden me aan een alt (alternative character) te beginnen, maar op lvl 10 heb ik zowel mijn overpowered shaman als mijn priest opgegeven, questen is doodsaai als je het doet om te levellen, als je alle quests al eens gezien hebt en de uitdaging eruit is. Een alt is niks voor mij, het is warlock of niks.

De banshee queen pickpocketen als Warlock is ook maar één keer leuk

Nu hoop ik maar dat de zin terugkomt door een patch of iets, maar eerlijk gezegd denk ik dat het vanaf nu bergafwaards zal gaan met WoW voor mij persoonlijk. Wat ga ik tenslotte doen met de items waar ik uren en uren aan heb besteed om ze te verkrijgen? PVP is nog steeds niet zoals het hoort (5 vs 5 CS style deathmatch, ga je dood dan wacht je maar). Alterac valley lijkt eigenlijk nergens op en CTF is niet veel beter. Eigenlijk worden beiden vernaggeld door het enorme voordeel dat de horde heeft met het bezit van long range shamans ten opzichte van de relatief zwakke paladin.

Met patch 1.6 gaat de warlock erg veranderen en ik hoop dat mijn zin om te spelen daarmee terugkomt. Het concept waar world of warcraft op draait is echter nog steeds kapot en dat fix je daar niet mee. Als je geen haalbaar doel meer hebt, is spelen zinloos. En zelfs al is je doel wel haalbaar, dan nog zie ik het niet zitten om weer 8 Scholomance runs te doen om die verdomde dreadmist mask te halen. Dire Maul is het enige lichtpuntje in de duisternis, een instance voor 5 man, geen gezeik, die nog maar eens doen dan. Bah het gaat te makkelijk, met de items die je vergaard hebt schiet je de vijand aan stukken en is de uitdaging er ook uit.

Soms verlang ik terug naar Baldurs Gate… 100% droprates, uitdagend tot het eind, net zo tactisch als WoW. Maar dan realiseer ik het me weer…. Baldur’s Gate had geen auction house.

Comments are closed.