Wat doet een bookmaker?

Als we het hebben over gokken horen we vaak de naam bookmaker vallen, maar wat is een bookmaker nou eigenlijk en wat zijn de taken? Als je besluit om te gokken op voetbal en dus geld wilt gaan inzetten op de afloop van een voetbalwedstrijd, krijg je in vrijwel alle gevallen te maken met een bookmaker. Geld inzetten op voetbalstrijden of andere sporten doe je via een zogenaamd wedkantoor, en krijg je te maken met een bookmaker.
Een bookmaker zorgt er voor dat alles om de weddenschappen heen in goede banen wordt geleid. Bij winst moet er worden uitbetaald, hij zorgt voor de wedstrijdstatistieken, je kunt voor alle vragen over gokken op de wedstrijd bij hem terecht, enz. Een bookmaker kun je dus eigenlijk zien als een professioneel gokbedrijf dat ervoor zorgt dat het gokken legaal verloopt en in goede banen wordt geleid. Ook zorgt de bookmaker ervoor dat de winstpercentages duidelijk zijn aangegeven, wat dus de bedragen zijn die je kunt winnen bij een bepaalde inzet.

Hoe verdient een bookmaker geld?

Eigenlijk bestaan de inkomsten van een bookmaker uit het geld dat je kwijtraakt als je de weddenschap verliest. Als er een duidelijke favoriet is bij een bepaalde wedstrijd dan zal je daarvoor minder krijgen uitbetaalt als je op hem wedt dan als je voor de underdog kiest. De kans dat de underdog namelijk wint is vele malen kleiner en daardoor is ook het risico kleiner voor de bookmaker dat hij moet uitbetalen. Door de grote onderlinge concurrentie zullen de bookmakers er veel aan doen om jou als nieuwe klant te verwelkomen, dus proberen ze goede percentages aan te bieden als je wint. Aan de andere kant willen ze natuurlijk geld verdienen en zo min mogelijk uitbetalen als hun klanten winnen. Het is dus een zware dobber voor de wedkantoren om daar een goede balans in te vinden.

Welke bookmaker kiezen?

Allereerst is het belangrijk dat je een bookmaker kiest die over de juiste vergunningen beschikt. Zeker in de wereld van online gokken zijn er veel regels en is er (nog) veel verboden. Houd daar dus rekening mee. Verder kun je kijken naar de winstpercentages die worden uitbetaald en eventuele welkomstbonussen. Daarnaast kun je ook kijken naar het aanbod van gokspelen wat er wordt aangeboden. Kun je alleen maar wedden op voetbal of zijn er meer sporten waarbij je een gokje kunt wagen? Uiteindelijk moet je de bookmaker kiezen waar jij je het prettigst bij voelt en als laatste, gok niet met geld dat je niet kunt missen!

Comments are closed.