De leukste browser games 2016

Anno 2016 zijn er in Nederland zijn er veel mensen die gamen. Waar het vroeger alleen voor echte nerds was, is het nu algemeen goed geworden. Jongeren maar ook steeds meer ouderen spelen games op allerlei verschillende platformen. De meest gebruikte zijn: XBOX, Playstation 4, Wii U, Computer, Tablet en Smartphone. Voor op de computer zijn er naast games die je moet installeren ook ‘browser games’. Dit zijn spellen die je vanuit je internetbrowser kunt spelen. Er zijn wereldwijd gezien veel browsergames met tientallen miljoenen spelers. Voor deze games is enorm belangrijk dat de webhosting geen probleem vormt. Vaak draaien deze games op eigen servers. Wij zetten de leukste browsergames op een rijtje voor je.

Forge of Empires
Forge of Empires is een online strategie spel waar je een stad opbouwt en door verschillende tijdperken gaat. Je begint in het stenentijdperk en einigt in de toekomst. De ontwikkelaar van het spel is InnoGames. De game is gereleased op 17 april 2012. In de eerste acht weken hadden zich al meer dan één miljoen spelers zich aangemeld. Het spel wordt continue geüpdated en er is een hele online community aanwezig die zorgt voor de feedback. Als je van strategie en upgrade games houdt dan in Forge of Empires zeker het proberen waard!

Tribal Wars 2

Tribal Wars is ook gemaakt door InnoGames en werd gereleased in Duitsland in het jaar 2003. In oktober 2006 is Tribal Wars in Nederland uitgerold. In dit spel moet je een dorp bouwen en legers maken. Je kunt met je troepen andere spelers aanvallen en hun dorpen plunderen en overnemen. De ranglijst in het spel is opgebouwd uit spelers die de meeste punten hebben. Je kunt overal punten mee verdienen.

Speed wereld
Af en toe worden er ook speed werelden geïntroduceerd. Dit is een wereld waar alles tot maximaal 400 keer sneller gaat dan de gewone wereld. Zo krijg je 400 keer zo snel je grondstoffen en zijn je troepen ook 400 keer zo snel getraind.

Big Farm
Een spel uit een hele andere cateogrie is Big Farm. De naam verraad het al, je bouwt hiermee je eigen boerderij. In deze simulatie game moet je overal rekening mee houden. Inkopen, verkopen en de tevredenheid van je personeel. Elke dag heb je nieuwe taken die je moet uitvoeren, zo is geen enkele dag hetzelfde op je boerderij!

Heb jij een andere favoriete browser game? Laat het ons weten!

Comments are closed.