Little Shop of Treasures Deluxe

– twee speltypen: Standaard en Haast!
– meer dan 1200 unieke voorwerpen
– 12 zeer gedetailleerde locaties
– innovatief hintsysteem

Little Shop of Treasures is het nieuwste ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’-spel. Dit fraai vormgegeven puzzelspel mag je gerust meeslepend noemen.

In Little Shop of Treasures heb je een pand gekocht in een kleine stad. Hier wil je een winkel met exotische artikelen beginnen. Je hebt alleen geen geld meer om het pand op te knappen. Daarom organiseer je eerst een rommelmarkt en help je in andere zaken om geld voor je eigen winkel te verdienen.

Het spel werkt als volgt: als speler moet je klanten helpen in verschillende winkels, zoals een tuincentrum, restaurant of goochelshop. Net als bij andere zoekspellen bestaat een level uit talloze voorwerpen waarvan je er binnen een paar minuten een groot aantal moet zien te vinden. In tegenstelling tot puzzelspellen zoals Mystery Case Files (waar de volledige lijst voorwerpen aan de linkerkant van het scherm staat) verschijnen er in dit spel klanten aan de onderkant van het scherm (niet meer dan vijf tegelijk). Zij geven aan naar welk voorwerp ze op zoek zijn. Een klant die je hebt geholpen ‘vertrekt’ en wordt vervangen door een nieuwe klant. Zo ga je door tot je binnen de tijd alle vijftien klanten hebt geholpen. Lukt dit, dan verdien je een gouden ster. Je krijgt een zilveren ster als je er net geen vijftien hebt kunnen helpen.

Een tweede verschil met andere zoekspellen is dat de voorwerpen daadwerkelijk iets met het level te maken hebben. In de goochelshop vind je bijvoorbeeld konijnen, hoge hoeden, handboeien, rubberen kippen en een toverstaf. In het tuincentrum moet je onder meer naar tuinslangen, groenten, tuinkabouters, emmers en harken zoeken.

Je kunt tijdens het spelen op de Hint-knop klikken om een afbeelding te zien van het voorwerp dat je moet vinden (in tegenstelling tot andere spellen zie je niet waar het voorwerp zich bevindt). Zoek in alle levels naar de verborgen vraagtekens. Die leveren extra hints op.

Aan het eind van elke week ga je naar je eigen pand om je winkel op te knappen met het verdiende geld. Verrijk je zaak met onder meer een nieuwe lik verf, betere ramen, zonneschermen en planten.

Samenvattend: Little Shop of Treasures is een erg goed en grafisch aantrekkelijk zoekspel waar je uren zoet mee bent. Veel plezier met klikken!

Comments are closed.