Burger Island Deluxe

– 60 steeds moeilijkere levels
– 40 heerlijke ingrediënten
– 30 fantastische recepten
– 5 exotische locaties voor je hamburgerketen

Zet je tanden in Burger Island, de vetste hap in computerkoken die we de afgelopen weken hebben gezien. Ondanks de hectische actie en de onvermijdelijke vermoeide klikvinger is het een verrassend lekker en buitengewoon vermakelijk spel voor de liefhebbers van snelle alles-tegelijk-spellen.

In het spel neem je de rol aan van Patty, een aantrekkelijke schipbreukeling, die na een zware storm aanspoelt op een afgelegen strand. Om te overleven neemt ze het eerste het beste baantje aan: kok in de keuken van een vervallen hamburgertent. Na slechts één dag werken krijgt ze de zaak cadeau van de vriendelijke bazen die daarna meteen met pensioen gaan.

Hier begint jouw carrière als hamburgerkok. In een serie van steeds moeilijkere levels moet jij de ongeduldige klanten tevreden houden voordat de thermometer die hun gemoedstoestand aangeeft onder het vriespunt duikt. Hoe? Door hamburgers en frietjes te bakken en milkshakes te maken volgens het recept van hun keuze. Hoe sneller je de bestellingen in de hebberige knuisten van de roodverbrande toeristen krijgt, hoe meer geld je ervoor vangt. Haal een vooraf gesteld doel en je sluit een level succesvol af. Vervolgens kun je nieuwe recepten kopen die steeds meer opbrengen. Zo gaan de dagen voorbij en open je langzaam maar zeker steeds meer filialen op het strand.

Het lijkt aanvankelijk allemaal zo simpel. Je kijkt de heldin op de rug terwijl ze in de keuken staat. Afhankelijk van wat je die dag doet, sta je naast de bakplaat, de frituurpan of de milkshakemaker. Bij elke bestelling is het zaak om vlees, groente, specerijen en toppings in de juiste volgorde bij elkaar te voegen. En natuurlijk zo snel mogelijk…

Op een gemiddelde dag heb je opeens een paar bestellingen voor je neus liggen. Iemand wil een cheeseburger, de ander een vegetarische burger en weer een ander wil de Tiki Speciaal. Elk gerecht heeft zijn eigen recept, zoals vlees + kaas + augurken of een sojaburger + mosterd + uien + tomaten + sla. Je begrijpt dat het de bedoeling is dat je het niet alleen in de juiste volgorde klaarmaakt, maar ook nog eens op tijd! Een dagje in de keuken is dan ook hyperactief klikken op ingrediënten als broodjes, melkpakken, aardbeiensiroop, slagroom en specerijen die verspreid op de werkplek staan.

De sleutel tot succes is zorgvuldig vooruit plannen. Probeer de komende bestellingen voor te zijn door alvast de basisingrediënten klaar te hebben en de acties te groeperen. Maar zelfs dan kan het je allemaal te veel worden. Vier kookstations in de gaten houden en ervoor zorgen dat de burgers en de klanten niet aanbranden is ook niet niks. Toch geldt ook hier: oefening baart kunst, en met geduld en goede reflexen moeten alle uitdagingen uiteindelijk kunnen lukken.

Om dit spel goed te kunnen spelen, is het handig als je al wat ervaring hebt in dit genre. En dat is dan misschien jammer voor onervaren spelers, want dit spel ziet er zo goed uit dat het jong en oud zal aanspreken. Bovendien is de soundtrack met van die lekkere surfmuziekjes zo goed dat het geen kwaad kan om het spel toch even te bekijken. Al was het alleen maar even voor de fijne personages. Onze favoriet is het lange gezicht van de Franse ober Pierre, die voor uitleg en humor zorgt. Zijn komische Franse gebrabbel is geweldig!

Maar zoals met veel van dit soort spellen sluipt ondanks al het hartverzakkende plezier de sleur er uiteindelijk wel een beetje in. Al zijn er uren verstreken voordat je bij dat punt komt. Hoewel het spel dus uiteindelijk iets te veel van hetzelfde is, mag je de charmante personages, fijne muziek en spectaculaire graphics eigenlijk niet missen.

Maar luister niet naar ons, neem een flinke hap en proef het zelf maar. Ik krijg alweer honger van al dat gepraat over hamburgers…

Comments are closed.